A doua ediție a Conferinței BSDA. Gen. Petrescu: „Avem foarte mare grijă cum cheltuim aceste resurse financiare alocate Armatei”

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a participat marți, 30 mai, la Conferința BSDA 2023 (cu tema „Facing new threats and geopolitical realities, the future for the Romanian Military and defense industry with more than one year since the beginning of the Ukraine war”), găzduită de Cercul Militar Național.

Evenimentul prefațează „Expoziţia internaţională dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private”, care va avea loc anul viitor.

Șeful Apărării a participat la panelul „Viitorul Armatei României în noua realitate geopolitică, inclusiv provocările privind înzestrarea forțelor armate cu echipamente performante”. Generalul Daniel Petrescu a susținut că platformele de dialog ale BSDA pot fi văzute în cheia corelării cerințelor operaționale ale forțelor armate cu ofertele industriei de apărare. „Din perspectivă națională, Forțele Armate Române sunt în proces de realizare a unor programe majore de înzestrare. Avem alocați 2,5% din PIB pentru apărare, din care peste 30% sunt destinați achiziției de echipamente moderne. Această alocare urmează unei serii de șase ani consecutivi în care armatei i-au revenit 2% din PIB. Avem foarte mare grijă cum cheltuim aceste resurse financiare. Beneficiile acestei creșteri se regăsesc în accelerarea procesului de dotare și în consolidarea adecvată a capacității operaționale a forțelor”.

De asemenea, șeful Apărării a subliniat că dacă dorim ca descurajarea să funcționeze în fața oricărui competitor din plan securitar, trebuie să rămânem uniți împreună cu aliații și partenerii noștri.

BSDA este o expoziție internațională dedicată industriei aeronautice, apărării și securităţii naționale și securității private, care are loc o dată la doi ani. Evenimentul a fost creat în anul 2007 și are drept scop identificarea oportunităţilor şi găsirea soluţiilor de cooperare atât în producţie, cât şi în domeniul afacerilor, contribuind la promovarea pe plan internaţional, a industriei de apărare din România şi facilitând, totodată, o mai mare deschidere a acesteia către piaţa internaţională, pentru realizarea compatibilităţii şi interoperabilităţii tehnicii şi echipamentelor din dotare cu cea a forţelor NATO şi UE. Sub egida BSDA sunt organizate conferințe care abordează domeniul securității și al dezvoltărilor din industria apărării.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *