A „rezolvat” Predoiu (MAI) și cu polițiștii: Sunt în CONFLICT! SNPPC: „Îi somăm să aplice integral Legea Salarizării și să ne acorde toate drepturile restante!” – DOCUMENT

În data de 14.07.2023, după amiază, o delegație FSNPPC a luat parte la întâlnirea conducerii MAI cu Federațiile sindicale reprezentative, unde „am prezentat o listă detaliată cu revendicări care privesc drepturile financiare, profesionale și sociale ale tuturor angajaților și pensionarilor din Ministerul Afacerilor Interne”, transmit luni sindicaliștii.

„Între altele, i-am solicitat imperativ noului ministru să dispună măsuri, conform competențelor, și să intervină la Guvern, în calitate de viceprim-ministru, pentru emiterea unei OUG prin care să ni se acorde restanțele salariale cuvenite încă din ianuarie 2022 (inclusiv actualizarea compensației pentru chirie la valoarea actuală a pieței, nu la anul 2009). Referitor la indemnizații/sporuri și celelalte drepturi care compun veniturile financiare ale polițiștilor, PC și personalului militar din cadrul MAI, noul ministru a achiesat la propunerea asupra căreia se convenise și cu Guvernul anterior (a se vedea comunicatul MAI din 30.05.2023), astfel încât acordarea acestora, în integralitate, potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, să fie avută în vedere la prima rectificare bugetară – care, de regulă, are loc în trim. III al fiecărui an. În cursul acestei zile, i-am trimis și premierului Marcel Ciolacu o scrisoare oficială, în care am inclus toate revendicările care ne privesc, revendicări aduse, vineri, și la cunoștința vicepremierului Predoiu.”

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *