Aerostar Bacău devine partener cu Lockheed Martin, cea mai reputată companie de construcție de armament din lume

Printre puținele vești bune în zona de investiții, noi afaceri ale companiilor occidentale și dezvoltarea infrastructurii, una este pur și simplu remarcabilă pentru România. O companie de stat privatizată în anii ’90, Aerostar Bacău, a devenit partenerul uneia din cele mai reputate companii de construcție de armament din lume, informează radu-tudor.ro.

Compania aerospațială americană Lockheed Martin și fabrica românească Aerostar S.A. au inaugurat primul centru de servicii de intreținere, reparatii și revizie (MRO) certificat pentru elicopterul S-70 Black Hawk din Europa.

Centrul de mentenanță va contribui la crearea și susținerea locurilor de muncă înalt calificate în România, asigurând în același timp o disponibilitate crescută și costuri operaționale mai reduse pentru cele 6 elicoptere S-70 Black Hawk achiziționate prin programul de fonduri europene al Departametului pentru Situații de Urgență condus de secretarul de stat Raed Arafat.

România e primul stat european care achiziționează și folosește elicoptere Black Hawk pentru situațiile de urgență. Grație acestui eveniment, americanii au declarat că România validează pentru prima oară în lume un Red Hawk, după culoarea roșie în care este vopsit tradiționalul Black Hawk.

Altă noutate absolută este aceea că, pentru prima oară de la înființarea companiei americane Lockheed Martin, un centru de mentenanță este acceptat și validat în afara teritoriului SUA.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *