Agenţi de poliţie din Iaşi, reţinuţi de DGA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată

Trei agenţi de poliţie din judeţul Iaşi au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Aceştia ar fi luat bani de la şoferi pentru a nu-i sancţiona. Pentru probarea activităţii, anchetatorii au făcut percheziţii, înclusiv la trei secții de Poliţie.

„În cursul zilei de astăzi, 10.10.2023, ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au pus în aplicare un număr de trei  mandate de percheziţie domiciliară la Posturile de Poliţie Cristeşti şi Lespezi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – Secţia de Poliţie Rurală 6 Paşcani, într-o cauză penală care vizează săvârşirea mai multor infracţiuni de luare de mită în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu pe linie rutieră”, a transmis, marţi, Direcţia Generală Anticurupţie.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, au fost puse în aplicare patru mandate de aducere privind un număr de patru suspecţi, dintre care trei au calitatea de agenţi de poliţie în cadrul Secţiei de Poliţie Rurală 6 Paşcani.

În fapt, faţă de cei trei agenţi de poliţie se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, constând în aceea că, având atribuţii pe linia controlului rutier şi în baza aceloraşi rezoluţii infracţionale, au pretins şi primit diferite sume de bani de la conducătorii auto opriţi în trafic pentru a nu-i sancţiona contravenţional”, a mai transmisn sursa citată.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a pus în mişcare acţiunea penală faţă de cei trei agenţi de poliţie pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi a dispus reţinerea acestora  pentru 24 ore, urmând ca, în cursul zilei de 11.10.2023, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *