Alarmă în Poliție: Bărbat din Sibiu și-a dat jos brățara electronică de supraveghere și și-a amenințat soția și cei trei copii cu moartea

Un bărbat care și-a amenințat soția și cei trei copii cu moartea și căruia i s-a montat o brățară electronică de supraveghere a fost reținut de polițști după ce și-a dat jos dispozitivul și a amenințat din nou membrii familiei.

La data de 1 aprilie, în jurul orei 20.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au fost solicitați să intervină în satul Bungard, comuna Șelimbăr după ce o femeie a sesizat faptul că soțul acesteia îi amenință, pe ea și cei trei copii minori, cu moartea.

La fața locului a fost identificat bărbatul în cauză, în vârstă de 45 de ani.

În urma evaluării efectuate privind riscurile la adresa integrității fizice a femeii și a celor trei copii, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, printre obligațiile impuse bărbatului numărându-se și aceea de a nu se apropia de femeie și copii la o distanță mai mică de 50 de metri.

Întrucât bărbatul manifesta un comportament agitat, a fost, ulterior, internat într-o unitate spitalicească pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Totodată, la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

La data de 4 aprilie, Judecătoria Sibiu a emis împotriva bărbatului un ordin de protecție valabil 12 luni și, printre alte obligații, a dispus și măsura ca în toată această perioadă, bărbatul să fie monitorizat prin sistem electronic de supraveghere.

La data de 23 aprilie, în jurul orei 14.00, în Dispeceratul SIME Sibiu s-a generat o alertă de distrugere a brățării electronice montate asupra bărbatului în cauză, ultima localizare fiind înregistrată în localitatea Chitila, județul Ilfov.

De asemenea, la scurt timp de la generarea alertei, soția bărbatului a sesizat faptul că fusese contactată telefonic de acesta și amenințată cu acte de violență.

De îndată, la nivelul I.P.J. Sibiu s-au dispus măsuri de asigurare a protecției victimelor, iar, la nivel național, s-a declanșat procedura de urmărire și depistare a bărbatului.

În urma desfășurării activităților specifice, la data de 23 aprilie, în jurul orei 23.45, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au depistat persoana în cauză în localitatea Bungard, aceasta fiind condusă la sediul subunității pentru audieri.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a măsurii de interzicere a oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu victima, încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a obligației de a purta permanent un sistem electronic de supraveghere, respectiv distrugerea sistemului de monitorizare electronică.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *