Alertă la Ambasada Rusiei: SRI, chemat să intervină în cazul unui plic suspect – UPDATE

Plicul suspect de la Ambasada Rusiei din București nu conține material exploziv, anunță SRI, potrivit Mediafax.

În legătură cu plicul ridicat de la Ambasada Rusiei, precizăm că au fost încheiate activitățile pirotehnice. Nu a fost depistat conținut de material pirotehnic. Se continuă investigațiile de laborator”, a anunțat SRI.

Ambasada Rusiei în România a primit, vineri, un plic suspect.

În urma unui control preliminar, acesta a fost ridicat și transportat în siguranță în vederea expertizării. Potrivit procedurii, plicul va fi analizat în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanțe ce ar putea fi prezente”, informa SRI.

Ambasada Rusiei la București a confirmat faptul că a primit un plic suspect. Reprezentanții instituției au ținut să mulțumească autorităților românești pentru intervenția promptă.

Ambasada Rusiei în România confirmă primirea pe data de 17 februarie a unui plic cu conținut pudrat de la un expeditor necunoscut. Am informat serviciile locale competente despre acest lucru, care au sosit prompt la misiunea diplomatică și, după inspecția inițială a plicului, au decis să efectueze analize suplimentare în laborator. Momentan nu avem informații despre conținutul plicului. În urma incidentului nu s-au făcut victime. Ambasada își exprimă recunoștința părții române pentru răspunsul prompt și profesional”, a transmis biroul de Presă al Ambasadei.

Vineri după-amiază, echipele pirotehnice ale SRI s-au deplasat la Ambasada Rusiei în legătură cu un plic considerat suspect.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ambasada Rusiei în România a primit, vineri, un plic suspect. SRI expertizează pirotehnic plicul. Vineri după-amiază, echipele pirotehnice ale SRI s-au deplasat la Ambasada Rusiei în legătură cu un plic considerat suspect.

„În această după-amiază, echipele pirotehnice ale SRI s-au deplasat la Ambasada Rusiei pentru a demara procedura standard în legătură cu un plic considerat suspect. În urma unui control preliminar, acesta a fost ridicat și transportat în siguranță în vederea expertizării. Potrivit procedurii, plicul va fi analizat în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanțe ce ar putea fi prezente. În acest caz, SRI colaborează cu echipele Ministerului de Interne”, transmite SRI.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *