Alerte cu bombă la mai multe instituții din București. Muzeul de Istorie, evacuat de urgență. Sunt vizate și DIICOT, și Curtea de Apel – UPDATE

UPDATE

Serviciul Român de Informații a anunțat că, joi, a fost sesizat de către mai multe instituții referitor la primirea unor email-uri de amenințare cu bombă. Specialiștii au analizat datele și au ajuns la concluzia că erau false. Oamenii din instituții erau speriați de amenințările primite, dar SRI a analizat toate email-urile primite și a transmis că sunt false, iar totul este în regulă, conform observatornews. Mai mult, SRI a anunțat că nu s-au impus măsuri de evacuare și control pirotehnic.

În cursul zilei de astăzi (joi – n.r.) mai multe instituţii au sesizat Serviciul Român de Informaţii referitor la primirea unor email-uri de ameninţare cu bombă. Aceste mesaje au fost analizate şi s-a stabilit că erau false. Nu s-au impus verificări suplimentare şi măsuri de evacuare şi control pirotehnic”, a precizat SRI.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Mai multe alerte cu bombă au fost transmise, joi, către instituții publice din București. Muzeul de Istorie a fost evacuat de urgență. Alte alerte vizează sediul DIICOT și sediul Curții de Apel, a relatat Aneta Sângeorzan, la Știrile B1 TV.

Nu a fost demarată evacuarea sediului DIICOT până în acest moment, a precizat reporterul Antuanela Răileanu, reporter B1 TV, invocând informații pe surse. Totuși, la fața locului ar putea ajunge în curând o echipă specializată din cadrul Serviciului Român de Informații sau o echipă de la Poliția Capitalei, care să cerceteze situația.

O alertă similară a vizat Curtea de Apel București. O altă alertă cu bombă a fost dată pentru sediul Muzeului de Istorie, care a fost evacuat de urgență.

Deocamdată este neclar dacă presupusele alerte au fost date prin apel la serviciul telefonic de urgență 112.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *