Anchetă din cauza valului de polițiști care se pensionează, invocând depresii. DNA și DGA au ridicat documente referitoare la pensionarea pe caz de boală a unor polițiști, jandarmi și pompieri

DGA și DNA au ridicat, marți, de la Direcția Medicală și Spitalul Gerota ale MAI, mai multe documente referitoare la pensionarea pe caz medical a unor polițiști, jandarmi și pompieri, au declarat surse oficiale pentru G4Media.ro. DGA și DNA fac cercetări în ceea ce privește pensionarea unor funcționari MAI care au invocat motive medicale.

Anchetatorii cercetează inclusiv cazul unui polițist care s-a pensionat recent, la vârsta de 25 de ani, în condițiile în care 2023 fusese prins drogat la volan. Polițistul a invocat probleme psihologice și s-a pensionat după cinci ani în sistem.

Suspiciunile anchetatorilor se referă la emiterea documentelor medicale pentru obținerea clasării apt limitat/inapt pentru serviciul în poliție, având în vedere numărul semnificativ și în continuă creștere al cazurilor de acest gen.

Majoritatea pensionarilor pe caz de boală au primit diagnostice cu depresii sau boli asociate.

Dosarul a luat naștere în urma unei sesizări din oficiu a DGA, în contextul numărului în creștere de pensionari MAI cu diagnosticul de depresie.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *