Angajată de la Evidenţa Populaţiei Galaţi a fost trimisă în judecată pentru că a luat şpagă de la peste 100 de moldoveni care aveau nevoie de acte

Funcţionara a primit, prin intermediul a două persoane, câte 100 de lei de la 116 cetăţeni moldoveni, pentru actele solicitate. Femeia care lua mită era consilier superior în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi.

Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au efectuat acte de urmărire penală şi au finalizat cercetările, rocurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei persoane, consilier superior în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată”, a transmis, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat de presă, potrivit News.

Sursa citată a precizat că, în perioada 2015 – 2017, funcţionara a primit, prin intermediul a două persoane, câte 100 de lei de la 116 cetăţeni moldoveni, pentru primirea, verificarea documentelor necesare pentru eliberarea cărţilor de identitate.

A primit bani și pentru eliberarea acestora fără a verifica prezenţa proprietarului spaţiului de locuit menţionat în formularul tip “cerere pentru eliberarea actului de identitate”, ca urmare a schimbării domiciliului din străinătate în România.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *