Angajatele din Primăria Timișoara au recunoscut tot la DNA. Cum funcționa schema PCR

Reprezentanţii USR au anunţat, sâmbătă, că două angajate ale Primăriei Timişoara, cercetate de DNA pentru implicarea într-o schemă de fraudare a concursurilor de angajare, au încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Acest lucru vine după ce primarul Dominic Fritz a depus o plângere împotriva unei reţele de fraudare a concursurilor pentru posturi în Primăria aflată, pe atunci, sub administraţie PNL. Cele două angajate au recunoscut în fața procurorilor că funcționa sistemul PCR (Pile, Relații, Cunoștințe).

Potrivit comunicatului de presă al USR, concursurile erau trucate de unul dintre pilonii administraţiei liberale Robu, Rodica Aurelian, fosta şefă a resurselor umane din Primărie. Unul dintre beneficiari a fost Florin Răvăşilă, consilierul personal al fostului primar, ajuns mai apoi, prin această schemă penală, director al Direcţiei de Patrimoniu.

Nimeni niciodată nu trebuie să afle”, asta îi spunea Rodica Aurelian unei angajate pe care a determinat-o să o ajute să fraudeze concursuri de angajare, conform surrsei citate.

Cum funcționa sistemul

Pe timpul administraţiei Nicolae Robu, corupţia colcăia în jurul fostului primar. El nici nu vedea, nici nu auzea nimic. A fost nevoie de schimbarea administraţiei şi de o plângere la DNA făcută de noul primar, Dominic Fritz, pentru ca reţeaua de angajări pe pile din Primăria Timişoara să fie destructurată”, a afirmat senatorul USR de Timiş Raoul Trifan, potrivit sursei menţionate.

Potrivit acestuia, „imaginea care se conturează despre PNL Timiş este una de reţea mafiotă, pusă pe devalizat bugete publice şi angajat pe pile. Caracatiţa penelistă controla tot în primăria lui Nicolae Robu, iar acum face la fel în Consiliul Judeţean al lui Alin Nica. Probabil că şi acolo va fi nevoie de o schimbare a administraţiei pentru ca timişenii să afle despre ilegalităţile care au loc”.

Şi viceprimarul USR al Timişoarei, Ruben Laţcău, semnalează, de altfel, o problemă similară la Consiliul Judeţean Timiş, unde şeful corpului de control este „un fals funcţionar public”.

„Cum se poate ca aparatul dumneavoastră de control să fie condus de un falsificator? Cum puteţi avea încredere că-şi face treaba, când acel funcţionar nu şi-a putut nici măcar scrie lucrarea? A fost nevoie de scrisul nurorii pentru a fi angajat în Primărie. Îl mai ţineţi în funcţie doar fiindcă e liberal de-ai dumneavoastră?”, întrebări legitime pe care viceprimarul USR i le-a adresat preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica.

USR Timiş condamnă ferm felul în care fosta administraţie a înţeles să conducă Timişoara şi speră ca DNA să soluţioneze cu celeritate acest dosar.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *