Aproape 20 de transfugi, depistați de Garda de Coastă în remorca unui camion la frontiera cu Bulgaria

19 persoane din Irak și Siria au fost depistate de polițiști că treceau ilegal frontiera din Bulgaria în România, pe la Negru Vodă, ascunse în remorca unui camion. Garda de Coastă a informat, printr-un comunicat de presă, citat de Agerpres, că la controlul de frontieră s-a prezentat un cetăţean turc, care conducea un autocamion cu semiremorcă, încărcat, conform documentelor de însoţire a mărfii, cu obiecte sanitare, transportate din Turcia pentru Ucraina.

„În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră români, împreună cu poliţiştii de frontieră bulgari, s-a observat că partea superioară a prelatei este tăiată, iar în compartimentul marfă al semiremorcii, au fost descoperiţi ascunşi 19 cetăţeni străini. În urma verificărilor, lucrătorii noştri au stabilit că 15 sunt cetăţeni din Irak şi 4 din Siria (18 bărbaţi şi o femeie)”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, cele 19 persoane au fost preluate, în baza acordului de readmisie româno-bulgar, de către autorităţile de frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *