Arafat (DSU) anunţă că peste UN MILIARD de euro s-au investit în ultimii ani pentru dotarea structurilor de urgenţă

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat anunţă că în ultimii anI au fost investiţi peste un miliard de euro pentru dotarea structurilor publice care acţionează în sistemul situaţiilor de urgenţă. Medicul precizează că „dotările nu sunt suficiente”, subliniind importanţa personalului care să le folosească în cadrul intervenţiilor care se fac în sprijinul populaţiei.

Cheltuielile care s-au făcut din fonduri europene pentru dotarea nu numai a pompierilor, serviciilor de ambulanţă, aviaţiei Ministerului de Interne, dotările au depăşit un miliard de euro între 2015 şi 2023, venite, în mare parte, din fonduri europene. Însă dotările nu sunt suficiente. Dacă nu avem oameni, dotările nu au cum să fie de folos”, a declarat sâmbătă Raed Arafat, la evenimentul de inaugurare a noii staţii pentru pompieri de la Câmpeni, judeţul Alba.

Acesta a subliniat cât de important este ca unităţile de intervenţie să aibă sedii moderne, dând exemplul unei situaţii care s-a produs după cutremurul din Turcia, când o unitate de salvatori nu a putut intervenit din cauză că autospecialele erau prinse sub ruine.

În acest context, Arafat a anunţat că, în ceea ce priveşte partea de imobile pentru structurile de intervenţie ale Ministerului de Interne s-au făcut finanţări „pe mai multe paliere”. Pe de o parte este vorba despre consolidarea sau demolarea şi reconstruirea unor clădiri ale unor unităţi de pompieri care se aflau în risc seismic, fiind vorba de zeci de astfel de imobile, care sunt renovate sau refăcute din fonduri europene.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *