Arestări de 24 de ore, în dosarul de evaziune fiscală cu produse petroliere. Sechestru pe bunuri de aproximativ 10,5 milioane lei

Poliţia Capitalei a anunţat că, în urma celor 60 de mandate de percheziţie domiciliară puse joi în aplicare de către poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, au fost identificate cinci rezervoare de suprafaţă, trei bazine subterane din beton şi trei autocisterne, toate conţinând cantitatea de 210.000 de litri de combustibil lichid, fără documente de provenienţă, respectiv o instalaţie prelucrare reziduuri petroliere, montată ilegal. În urma audierilor, pentru şapte persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, ele urmând să fie prezentate magistraţilor cu propunere legală.

„De asemenea, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sisteme informatice, documente de evidenţă-contabilă, precum şi aproximativ 115.000 de lei. Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost identificate bunuri mobile şi imobile, deţinute de persoanele bănuite, fiind dispusă luarea măsurii sechestrului asigurator până la concurenţa sumei de aproximativ 10.500.000 de lei”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

În urma audierii persoanelor implicate, faţă de 7 persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere legală. Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi agravată, mai indică sursa citată. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Direcţia Generală a Vămilor, mai spune Poliţia Capitalei.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *