Arestat la domiciliu, un bărbat a „evadat” cu prietenii la bere. Polițiștii l-au plasat direct în arest

Un bărbat din Alba a ajuns la închisoare după ce a plecat din arestul la domiciliu pentru a se întâlni cu prietenii, la o bere. Când a fost descoperit le-a spus polițiștilor să treacă cu vederea incidentul. Polițiștii din Alba Iulia au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 27 iunie 2023. Bărbatul de 34 de ani (Ovidiu S.) a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de un an închisoare, pentru evadare.

În 4 aprilie 2022, în timp ce se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, bărbatul a părăsit locuinţa unde executa măsura preventivă. „Motivul invocat de către inculpat, în momentul întoarcerii sale, a fost dorinţa de a se întâlni cu prietena sa. A recunoscut săvârşirea faptei şi le-a solicitat celor doi agenţi de poliţie să treacă cu vederea incidentul”, se precizează în hotărârea instanței.

Ulterior, anchetatorii au aflat că acesta nu a spus adevărul, fiind plecat să se întâlnească cu alte două persoane, la locuința uneia dintre acestea, unde au băut bere.

Din declaraţiile martorilor, reiese că inculpatul s-a aflat la domiciliul lor, contrar celor afirmate, care a menţionat cu ocazia audierilor sale că a coborât în spatele blocului pentru a se întâlni cu prietena sa. Întrucât acesta a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, astfel cum rezultă din fişa sa de cazier, nu este posibilă nici măcar suspendarea executării pedepsei întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege. De asemenea, se reţine că infracţiunea de evadare, care a fost săvârşită de către inculpat, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, neexistând pedeapsa alternativă a amenzii”, se mai afirmă în dosar, potrivit adevarul.ro.

Astfel, instanțele de judecată au aplicat pedeapsa de 1 an de închisoare în regim de detenție. În cauza în care era plasat în arest la domiciliu, bărbatul este judecat pentru distrugere, respectiv incendierea unui autoturism.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *