Armata ar putea redeveni OBLIGATORIE în 2028. General (r): „Nu mai avem voluntari!”

Generalul Virgil Bălăceanu se așteaptă ca armata să redevină obligatorie în rândul tinerilor, pe fondul escaladării războiului din Ucraina. Celebrul militar nu vede altă soluție, în acest moment.

Aproape nimeni nu-și mai dorește să intre în armată, se plânge generalul în rezervă Virgil Bălăceanu. Din acest motiv, în patru-cinci ani, Guvernul va fi nevoit să pună în discuție la modul foarte serios reintroducerea stagiului militar, crede cunoscutul analist de război.

Armata României are nevoie de rezervă și prin rezerviștii voluntari. Dacă nu rezolvăm problema rezervei pe bază de voluntariat, vom fi obligați într-un termen relativ apropiat, să zic următorii patru-cinci ani, să ne gândim dacă reintroducem sau nu serviciul militar obligatoriu”, a declarat Bălăceanu, pentru B1 TV.

În prezent, aproape că doar cei care nu-și doresc nu intră în armată, din cauza crizei din câmpul muncii.

S-a prelungit perioada de recrutare, de înscriere, până pe 28 iulie. S-a scurtat foarte mult perioada de pregătire. Ca atare, bărbați, femei, între 18 și 51 de ani pentru soldați rezerviști voluntari, respectiv între 18 și 55 de ani pentru cadre militare rezerviști voluntari, au posibilitatea să primească gradul de soldat sau sergent subofițer, sau sublocotenent ofițer rezervist voluntar, în trei săptămâni”, a adăugat Virgil Bălăceanu, pentru sursa citată.

Cei care vor intra în armată nu se vor plictisi, a avertizat Bălăceanu.

Este un job part-time, aduce un venit în plus, este și un lucru legat de a cunoaște mai bine mediul militar și are și destul de multă adrenalină pentru cei care sunt pregătiți să răspundă unor asemenea provocări, care nu sunt extreme. Probele sunt mult mai accesibile”, a mai transmis președintele AORR.

Pe scurt, stagiul militar ar putea redeveni obligatoriu în România, din anul 2028 sau 2029.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *