Armata României, prezentă la festivalul UNTOLD

Militari și tehnică aparținând Ministerului Apărării Naționale participă anul acesta la festivalul UNTOLD care se desfășoară, în perioada 3 – 6 august, în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Standul MApN va fi reprezentat de militari din Divizia 4 Infanterie „Gemina”, operatori din Forțele pentru Operații Speciale, specialiști din structurile specializate în neutralizarea dispozitivelor explozive (EOD), militari din Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” și Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”,  elevi și studenți din instituțiile militare de învățământ.

În cadrul expoziției statice, vizitatorilor le vor fi prezentate vehiculul multirol de mare mobilitate (HMMWV) din dotarea Forțelor pentru Operații Speciale (FOS), autospeciala de intervenție și robotul EOD (Explosive Ordnance Disposal), din dotarea echipelor EOD, simulator cabină MiG 21 LanceR și simulatorul virtual de tragere al Academiei Forțelor Terestre din Sibiu.

Militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” vor prezenta exerciții de drill team pe parcursul evenimentului, iar cei ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa” au pregătit un traseu militar-aplicativ pentru cei ce doresc să parcurgă un traseu cu obstacole. De asemenea, reprezentanți ai Centrului Militar Zonal Cluj vor oferi detalii celor interesați de cariera militară.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *