Așa mită… mai rar: Un șofer beat a încercat să scape oferindu-i polițistului 800 de euro

Un șofer prins băut la volan, de sărbători, i-a oferit polițistului 800 de euro doar pentru a scăpa de amendă și dosar pe numele său. Bărbatul din Vaslui a fost prins în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice și a fost reținut pentru dare de mită, după ce i-a oferit 800 de euro poliţistului care îl oprise, potrivit informațiilor furnizate de Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), notează stirileprotv.ro.

Autoritățile au fost înștiințate de acest caz chiar de agentul care fusese mituit cu aproximativ 4.000 de lei.

În fapt, în noaptea de 26 / 27 decembrie 2022, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţistul a oprit în trafic un conducător auto, pe care l-a testat cu aparatul etilotest din dotare, reieşind o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, şoferul i-a oferit poliţistului suma de 800 de euro pentru a nu-i întocmi dosar de cercetare penală, demers refuzat de acesta din urmă”, se arată în comunicatul emis de Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Întreaga scenă a fost înregistrată de omul legii cu ajutorul aparatului Body Cam din dotare.

Procurorul de caz a dispus reţinerea bărbatului din Vaslui pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *