Atac cibernetic la site-ul ISU Buzău: „A fost spart!” Al doilea atac asupra unui site de instituție publică în decurs de o săptămână

Site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău „a fost spart” și a fost indisponibil în prima parte a zilei, anunță reprezentanții instituției, potrivit Agerpres. Reprezentanții ISU Buzău au precizat că în acest moment nu au prea multe date despre atac.

„Foarte multe date nu avem, site-ul a fost spart, nu sunt documente în afara celor postate la care are acces publicul larg, nu sunt alte fişiere sau alte documente încărcate. Am informat toate structurile implicate şi încercăm să aflăm ce anume a generat această problemă. În această dimineaţă am aflat, colegii lucrează la remedierea situaţiei”, a declarat lt. col. Mihail Loren Pascu, prim-adjunct la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău, pentru Agerpres.

În jurul orei 14:20, specialiștii lucrau să repună în funcțiune site-ul ISU Buzău. Este al doilea site de instituție publică atacat cibernetic în decurs de o săptămână. Pe 17 aprilie, Ministerul Dezvoltării raporta un incident similar.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *