Atac violent împotriva DNSC: 18.000 de accesări pe secundă din partea hackerilor

În cursul nopții, între ora 1 și 7 dimineața, site-ul Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a fost atacat, cu o pondere de circa 18.000 de accesări pe secundă, spune, miercuri, ministrul Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan, relatează Mediafax.

Ministrul Bogdan Gruia Ivan a spus că după atacul cibernetic, în momentul de față efectele sunt nule pentru site-ul DNSC. „Nu au fost copiate fișiere, nu au fost aduse într-o stare nefuncțională site-ul. El funcționează și este priotejat”, a spus minsitrul.

De asemenea, în ședința de guvern, prin modificarea art. 25 din Legea 58 a securității cibernetice adoptată miercuri, ministrul spune că s-au creat premise foarte clare pentru modul în care instituțiile statului trebuie să fie informate în cel mult 48 de ore despre orice situație în care infrastructura unei entități este afectată pentru a identifica, „pentru a corecta și pentru a evita cât mai mult acest risc de securitate cibernetică”. „Este un element extrem de important pentru care astăzi am adoptat acest act normativ și de asemenea, vreau să vă spun că avem în lucru o altă modificare la Legea 58, art. 3 care urmează să fie adusă în fața Guvernului”, a mai spus Ivan.

Anunțul survine după ce o breşă de securitate a avut loc marţi, pe site-ul Camerei Deputaţilor. Instituţia precizează că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a fost notificat despre breşa de securitate pe site-ul Camera Deputaţilor, a declarat Mihai Rotariu, coordonatorul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media al DNSC. Instituţia colaborează, în acest moment, cu alte autorităţi cu competenţe în domeniul securităţii cibernetice la investigarea incidentului.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *