Atacuri de tip smishing în România. Numărul acestora a crescut anul trecut de peste şase ori!

Numărul atacurilor de tip smishing în România a crescut de peste şase ori anul trecut în comparaţie cu 2022, potrivit unei analize, citată de Agerpres.

Conform unui comunicat de presă, în primele luni ale acestui an, în 75% dintre cazurile de smishing, s-a încercat furtul de identitate prin utilizarea unei etichete personalizate, respectiv numele expeditorului, pentru a induce în eroare utilizatorii că mesajele sunt trimise de diferite companii.

La nivel global, 39% dintre consumatori s-au confruntat cu cel puţin o încercare de înşelătorie prin SMS în 2023, potrivit unui studiu.

Atacurile de tip smishing vizează domeniul bancar, industria de curierat şi serviciile de telecomunicaţii.

Atacurile de tip smishing sunt asemănătoare cu cele de phishing, dar folosesc mesaje SMS pentru a înşela potenţialele victime. În majoritatea cazurilor, utilizatorii trebuie să acceseze un link şi ajung pe un site web fals, creat special pentru a sustrage detalii confidenţiale (cum ar fi datele cardului sau de autentificare în aplicaţia bancară). În alte cazuri, utilizatorilor li se cere să instaleze programe malware pe dispozitivele lor mobile, menționează sursa citată.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *