Au început capturile de Sărbători: Percheziții ample și peste 10 tone de petarde confiscate

Descinderile din ultimele zile ale poliţiştilor din țară s-au soldat cu o captură de peste 19 tone de petarde, în valoare de peste 1,5 milioane lei. Cea mai mare captură a fost în Suceava. Cele 17 amenzi date până acum depășesc 25.000 lei.

În cadrul acțiunii numite „Foc de artificii 2022-2023”, polițiștii au verificat, în perioada 21 noiembrie – 1 decembrie, 276 de complexe, piețe și alte obiective și au făcut 19 percheziții. De asemenea, au fost controlate 122 de persoane fizice și juridice autorizate, iar 98 de persoane fizice și juridice neautorizate au fost identificate. Totodată, au fost constatate 103 infracțiuni, ce sunt cercetate în 83 de dosare penale, de comiterea cărora sunt bănuite 101 persoane. Au dat 17 amenzi în valoare de 25.500 de lei și au confiscat 19.267 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, F4 și P1, în valoare de 1.593.340 de lei.

În perioada 29-30 noiembrie, polițiștii din Suceava au făcut 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperite 8.178 de kilograme de articole pirotehnice, deținute fără drept, în valoare de aproximativ 500.000 de lei și 110.140 de bucăți de țigarete. Se fac cercetări pentru operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și contrabandă. Față de cele două persoane bănuite a fost pusă în mișcare acțiunea penală, fiind dispusă măsura preventivă a reținerii, în prezent acestea aflându-se sub control judiciar. De asemenea, pe 30 noiembrie, polițiștii din Vaslui au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui. În urma perchezițiilor, au fost descoperite 200 de kilograme de articole pirotehnice, deținute fără drept, în valoare de aproximativ 9.000 de lei. În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

În București, pe 29 noiembrie, a fost prinsă o persoană care vindea din autoturism articole pirotehnice, nedestinate publicului larg. Astfel, au fost descoperite 350 de kilograme de articole pirotehnice, care au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, informează IGPR. Și în acest caz s-a deschis dosar penal pentru operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *