Autoritățile se tem de atentate: Turiștii străini din Orientul Apropiat, verificați de Poliția Română. Sindicatul Europol: „E firesc”

Cosmin Andreica, președintele sindicatului EUROPOL, a a avut o intervenție în cadrul emisiunii, News Pass, unde a vorbit despre implicarea Poliției Române în a verifica turiștii străini din Orientul Apropiat, veniți pe teritoriul țării noastre, ca urmare a intervenției armate în Fâșia Gaza. Această acțiune are loc „pentru a putea preîntâmpina orice fel de potențial risc de escaladare a unor situații conflictuale pe teritoriul țării”, a declarat Cosmin Andreica.

„Într-adevăr, aceste activități sunt realizate în mod curent. Sigur, depinde de context și de circumstanțe. Acele fișe de cazare pe care fiecare turist trebuie să le completeze trebuie să fie puse la dispoziția autorităților în momentul în care se solicită acest lucru și este important și, oarecum firesc, ca și Poliția Română să dea o mână de ajutor pentru a putea preîntâmpina orice fel de potențial risc de escaladare a unor situații conflictuale pe teritoriul țării, ca urmare a acestei intervenții armate în Fâșia Gaza. Este un lucru firesc, care se întâmplă în mod obișnuit. Acele fișe de cazări și acele informații cu privire la persoanele care sunt cazate sunt transmise. Poliția verifică, în principal, dacă, într-adevăr, identitatea acelor persoane este una și aceeași cu cele de pe fișele de cazare și cu cele de pe actele de identitate prezentate la momentul în care aceste persoane, din acele zone, se cazează pe teritoriul României, în unitățile de primiri turiști.”

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *