Avertismentul Poliției: Jocul „Moneda rusească” de pe TikTok promovează agresivitatea fizică și psihică în rândul adolescenților

Un nou joc periculos este la modă printre adolescenţi pe rețelele de socializare. În acest sens, polițiștii trag un semnal de alarmă cu privire la „Moneda rusească”, așa-zisul joc cu mai mulţi participanţi care constă în rotirea unei monede pe o suprafaţă dură, având ca scop menţinerea monedei în stare de rotire cât mai mult timp.

„Moneda rusească” este un joc cu mai mulţi participanţi care constă în rotirea unei monede pe o suprafaţă dură, având ca scop menţinerea monedei în stare de rotire cât mai mult timp. Cel care nu reuşeşte să păstreze moneda în mişcare este pedepsit de către ceilalţi jucători cu lovirea la nivelul mâinilor cu moneda respectivă.

În clipurile postate apar elevi de diferite vârste cu răni vizibile provocate la nivelul mâinilor, iar practicarea unor astfel de jocuri încurajează agresivitatea, atât fizic cât şi psihic. În Brașov, poliţiştii din cadrul Biroului de Siguranţă Şcolară, din cadrul IPJ Braşov, au anunțat activităţi în cadrul orelor de dirigenţie, în care vor fi prezentate materiale ce tratează noţiunea de „joc”, modalităţile de socializare şi consecinţele unor comportamente agresive faţă de cei din jur.

Pentru o eficienţă sporită, aceste informări vor fi transmise şi către părinţi, pentru a-i conştientiza cu privire la necesitatea supravegherii minorilor care pot fi expuşi manifestărilor violente în cadrul unor «jocuri» practicate în mediul şcolar sau în afara acestuia”, a declarat Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *