Bătrâni din Vaslui, bruscați și învinețiți de polițiștii locali sub ochii nepoatei de zece ani

Un incident grav a avut loc luni seara, 17 iulie, într-un parc din municipiul Vaslui. Doi bătrâni care ieșiseră la plimbare cu nepoata de 10 ani au fost bruscați de doi polițiști locali și s-au ales cu mai multe vânătăi. Întreaga scenă a fost filmată de un trecător, relatează Adevărul.ro.

Doi polițiști locali din Vaslui sunt acuzați că au agresat un bărbat în vârstă de 73 de ani și pe soția acestuia, în urma unui incident care a avut loc luni seara într-un parc unde cei doi bătrâni își plimbau nepoata. Cei doi bătrâni agresați sunt părinții unui profesor din Vaslui, Valentin Damian, care a făcut cunoscut incidentul printr-o postare pe rețelele de socializare.

Doi agenți ai poliției locale Vaslui au reușit să facă ordine publică într-un parc din Vaslui din zona gării. Au luat și îmbrâncit doi bătrâni care supravegheau nepoțica în timp ce se juca alături de alți copii. Rușine să vă fie “gunoaie “ce sunteți ,faceți de râs instituția și pe ceilalți colegi care sunt cu caracter. În primul rând, trebuiau să se legitimeze, nu să mestece gumă în colțul gurii ca niște” zeflemiști”, în al doilea rând, respectați uniforma statului, în al treilea rând, faceți ordine unde într-adevăr trebuie! Ce exemplu dați ? Vă luați de părinții și bunicii copiilor care se joacă în parcuri căci fac gălăgie seara ..Uitați-vă la canicula care este afară, dar mintea îngustă și lipsa de educație pe care o aveți unii vă caracterizează, gunoaielor! Puneți cătușe unui bunic nevinovat, care are 73 de ani, în fața nepoțelei care are 10 ani și plângea în hohote, mare realizare, gunoaielor, sper că v-au avansat în funcție!” a scris dascălul pe pagina personală de Facebook. Acesta a postat și mai multe poze cu brațele învinețite ale părinților lui, semne ale „tratamentului” de care au avut parte.

Polițiștii locali se apără și susțin că bărbatul de 73 de ani consuma băuturi alcoolice, iar când i-au cerut să se legitimeze, a început să le adreseze injurii și amenințări oamenilor legii.

„În spațiul public au fost prezentate informații trunchiate, de către o persoana care nu a fost prezentă la fața locului și care nu poate fi obiectivă, în incident fiind implicați părinții acesteia. Cei doi polițiști locali care au intervenit acolo au experiență de peste 20 de ani, iar în această perioadă s-au confruntat cu tot felul de spețe și niciodată nu au avut probleme. Luni seara, aceștia au ajuns în părculeț în jurul orei 22:20, unde l-au surprins pe bărbatul respectiv consumând băuturi alcoolice de față cu mai mulți minori. Bărbatul nu doar că a refuzat să se legitimeze, ba mai mult, a început să adreseze injurii și amenințări celor doi colegi ai noștri. O asemenea atitudine contrară normelor de conviețuire socială nu poate fi un exemplu pentru educația copiilor care au asistat la incident”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Vaslui.

Viceprimarul municipiului Vaslui, Lucian Braniște, crede însă că polițiștii locali și-au depășit atribuțiile și a cerut efectuarea unei anchete asupra celor întâmplate, la finalul cărora vrea să fie luate măsuri.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *