Blindat Piranha 3 al Armatei Române s-a SCUFUNDAT în Dunăre, în timpul celui mare exercițiu NATO din țara noastră

Un transportator blindat Piranha 3 s-a scufundat, la exercițiul militar NATO „Saber Guardian 23” din România, în timp ce militarii încercau să traverseze brațul Borcea, potrivit Defenseromania.ro. Saber Guardian 2023, cel mai mare exercițiu militar NATO organizat în România, a început luni, iar la el participă circa 10.000 de militari care se antrenează împreună în mai multe locuri din țară, în același timp.

Incidentul a avut loc în momentul în care militarii au încercat să traverseze brațul Borcea. Potrivit informațiilor transmise de Digi 24, lucrurile nu au decurs conform planului. În imaginile surprinse în localitatea Burdușani se poate observa că blindata intră în apă, înaintează câțiva metri, iar apoi se înclină într-o parte și se scufundă. Deocamdată nu se știe dacă a fost vorba despre o eroare a militarilor care operau blindata sau dacă mai degrabă a fost vorba despre o problemă tehnică a transportorului.

Saber Guardian este organizat o dată la doi ani, începând din 2013, și cuprinde scenarii de antrenamente comune pentru eventualitatea în care ar fi activat Articolul 5 din Tratatul NATO. La acest exercițiu se antrenează împreună în România 10.000 de militari din 13 state aliate, iar 5.000 dintre ei sunt români, în timp ce 2.500 sunt veniți din SUA.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *