Blindate Piranha! Cotată ca a treia cea mai slabă armată la nivel mondial, R. Moldova a primit o mână de ajutor din Germania

Armata Națională a fraților noștri de peste Prut din Republica Moldova primește azi un prim lot de transportoare blindate de tip Piranha. Tehnica militară e primită de la Germania. Pentru moldoveni orice tehnică primită e o adevărată gură de oxigen.

Anunțul privind ajungerea transportoarelor Piranha în Republica Moldova, cu scopul de a întări înzestrarea Armatei Naționale, a fost făcut chiar de Ministerul Apărării de la Chișinău în cursul zilei de ieri.

Transportoare Piranha pentru Armata Națională

Armata Națională urmează să recepționeze un lot de transportoare blindate Piranha din partea Guvernului Republicii Federale Germania.

Primele unități vor sosi în Republica Moldova marți, 10 ianuarie, curent. Tehnica va fi recepționată în contextul realizării obiectivului de modernizare a capabilităților Armatei Naționale și în baza aranjamentului semnat între Ministerul Apărării și partea germană în luna octombrie 2021. Transportoarele vor fi utilizate în cadrul procesului de instruire a militarilor, care urmează să fie detașați în misiuni internaționale de menținere a păcii”, a anunțat Ministerul Apărării de peste Prut.

Moldovenii nu precizează ce tip de Piranha vor primi. Cel mai probabil e vorba de o versiune a Piranha III.

România deține și ea blindate Piranha, în versiunea ce mai modernă Piranha V. Anul trecut România a extins contractul și a anunțat achiziția a noi transportoare lbindate după ce inițial a achiziționat 227 de astfel de vehicule. Ele sunt produse cu implicarea directă a industriei de apărare din România.

Amintim că un raport recent publicat de Global FirePower, în care sunt analizate forțele armate a 145 de state din lume, nu doar în contextul înzestrării și capacităților militare, dar și al factorului economic, demografic, politic, etc., plasează Republica Moldova pe un rușinos loc 143. Practic, R. Moldova e cotată cu a treia cea mai slabă armată din lume, fiind depășită doar de două state:  Benin și Buthan.

Actualul regim pro-european de la Chișinău încearcă să consolideze parcursul pro-european al Moldovei, dar se confruntă cu un atac hibrid masiv orchestrat de Federația Rusă prin forțe pro-ruse.

În contextul în care Republica Moldova are o dependență aproape totală la nivel energetic de Federația Rusă iar propaganda rusă o influență cel puțin la fel de mare, actualul guvern pro-european de la Chișinău se află sub presiunea constantă a Rusiei.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *