Buletinele electronice vor fi emise în toată țara până la finalul anului. Dacă părinții vor, copiii pot să le aibă chiar de la naștere

Până la finalul acestui an, buletinele electronice vor fi emise în toată țara, iar dacă părinții vor, copiii vor putea avea acest document încă de la naștere. Cine va finanța primele 5 milioane de cărți de identitate.

„Vom iniția extinderea la București, cel mai probabil în vara acestui an, într-o perioadă scurtă de timp, vom începe extinderea la nivelul marilor municipii. Ne așteptăm pentru eventual toamnă și la finalul toamnei să finalizăm extinderea la nivelul municipiilor reşedinţă de județ. Un alt element esenţial este faptul că vom pune în circulaţie cartea electronică de identitate opţională pentru minori chiar începând de la naştere, pentru vârsta de la zero la 14 ani, părinţii având opţiunea să solicite acest document de călătorie pentru a putea să-şi exercite dreptul la liberă circulaţie în spaţiul Uniunii Europene”, a spus Cătălin Giulescu, chestor de Poliție, potrivit digi24.ro.

Eliberarea primelor cinci milioane de buletine cu cip vor fi suportate din fonduri PNRR, potrivit unei ordonanțe adoptate marți de Executiv.

„Guvernul a adoptat ordonanța pentru modificarea și completarea unor dispoziții referitoare la evidența persoanelor și cartea electronică de identitate.

Trebuie să reținem că principalele modificări vizează, pe de o parte, crearea cadrului normativ pentru plata de către stat din fonduri PNRR a costului cărții electronice de identitate pentru minimum cinci milioane de cărți electronice emise”, spune chestorul de poliție Cătălin Giulescu, șef al Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *