Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 450.000 lei, descoperite la Vama Giurgiu

Polițiștii de frontieră din Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a patru mijloace de transport, 599 grame bijuterii confecționate din metal de culoare galbenă și albă, presupus a fi aur și o cantitate considerabilă de bunuri, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere, potrivit realitateadegiurgiu.net.

În ultimele 24 de ore, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, două autocare și două autoturisme. Cu această ocazie poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă și în portbagajul mijloacelor de transport, 303 articole vestimentare și 712 parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Tot în urma controlului efectuat asupra unuia din mijloacele de transport a fost găsită cantitatea de 599 grame bijuterii confecționate din metal de culoare galbenă și albă, presupus a fi aur.

În cadrul cercetărilor polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite în autocar aparțin unor pasageri, trei cetățeni turci, în vârstă de 30 de ani, 39 de ani, respectiv 40 de ani, iar cele descoperite în autoturisme aparțin unor cetățeni români, în vârstă de 24 de ani și 31 de ani. Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate. Bunurile, în valoare estimată de 450.760 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *