Camera Deputaților limitează accesul la internet, în urma atacului cibernetic

Accesul la internet (prin cablu sau Wi-Fi) a fost limitat pentru anumite categorii de servicii sau platforme, conform unei decizii a conducerii Camerei Deputaților, după incidentul cibernetic survenit în luna ianuarie a acestui an.

Camera Deputaților arată că a implementat un prim set de noi măsuri de securitate ce vizează utilizatorii, în conformitate cu recomandările instituțiilor implicate în investigarea acestui incident.

”În scopul sporirii gradului de protecție cibernetică, accesul la Internet (prin cablu sau Wi-Fi) a fost limitat pentru anumite categorii de servicii sau platforme, incluzând Botnet, File-Sharing, P2P, Proxy, Remote-Access și Storage-Backup, cu excepția serviciilor oferite de Google, Apple, Adobe și Microsoft, și Video-Streaming, cu excepția Youtube, Facebook, Instagram și Twitter. În completarea acestor măsuri, accesul Ia serviciul de INTRANET și la Mapa de Birou Permanent a fost ajustat pentru a fi disponibil exclusiv din interiorul instituției, pentru a limita potențialele vulnerabilitați”, se precizează într-o informare oficială.

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a dezvăluit care a fost eroarea umană care a permis breșa de date din rețeaua IT a Camerei Deputaților, în care hackerii au furat inclusiv o copie după cartea de identitate a premierului Ciolacu.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *