Casa de Cultură din Sfântu Gheorghe, mistuită de flăcări. Pompierii cred că ar fi fost intenționat

Un incendiu puternic a izbucnit la Casa de Cultură din Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Ea era părăsită de mulți ani și a devenit adăpost pentru oamenii străzii. Oamenii legii ajunși la fața locului cred că focul ar fi fost pus intenționat, din primele cercetări, conform știrileprotv.

Flăcările au fost văzute de localnicii din blocurile dimprejur și au anunțat pompierii. Salvatorii au găsit la etaj un bărbat care era ușor intoxicat cu fum. Aceștia cred că cineva a aprins deșeuri în interior pentru a se încâlzi și flăcările s-au extins cu rapiditate.

Polițiștii criminaliști au verificat interiorul și au securizat zona pentru ca nimeni nu mai intre în Casa de Cultură pentru că există pericole acolo.

Casa de Cultură nu a mai fost folosită de mai bine de 15 ani. Deși Primăria părea pregătită să o preia de la Uniunea Generală a Sindicatelor, transferul proprietății a întârziat din cauza birocrației și a neînțelegerii cu sindicatele, iar clădirea a căzut în mâinile hoților și a oamenilor străzii pentru care a devenit adăpost.

„Se fura și asta se vedea, că veneau cu căruțe, încărcau material lemnos, metale. Copii, cu mingea de fotbal, se distrau lovind geamurile cu mingea!”, a spus un localnic.

Îmi amintesc când s-a construit Casa de Cultură, ce bine arăta centrul în acele vremuri, foarte multe spectacole, era cea mai mare sala de spectacole. Se organizau foarte, foarte multe evenimente, e păcat că arată așa”, a mai adăugat o localnică.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă și vor continua cercetările pentru a afla circumstanțele în care s-a produs incendiul.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *