Caz scandalos: Trei suspecţi ar fi bătut o femeie şi ar fi încercat să o înece în Dunăre. Sunt implicaţi şi poliţişti, unul din ei ARESTAT preventiv!

Şapte persoane, între care trei poliţişti, sunt cercetate de procurorii DIICOT Caraş-Severin pentru constituirea unei grupări cu scopul de a comite omor calificat cu premeditare. În ianuarie 2021, trei suspecţi ar fi urmărit o victimă, pe care au bătut-o şi au dus-o cu maşina pe marginea Dunării unde au încercat să o înece. Cei trei poliţişti şi o altă persoană au fost reţinuţi, însă doar pentru unul dintre agenţi instanţa a aprobat măsura arestării preventive, ceilalţi doi fiind puşi sub control judiciar, iar pentru al patrulea inculpat nu s-a dispus nici o măsură. Decizia a fost contestată de DIICOT.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin au reţinut pentru 24 de ore patru inculpaţi într-un dosar în care se fac cercetări pentru constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu şi fals intelectual, a anunţat, sâmbătă, DIICOT. Anterior, procurorii şi poliţiştii au făcut opt percheziţii domiciliare în judeţul Caraş-Severin, în urma cărora au fost ridicate mai multe sisteme informatice şi alte mijloace de probă, iar şapte persoane suspectat că sunt implicate în activitatea infracţională au fost duse la audieri.

În cauză se desfăşoară cercetări privind activitatea unui grup infracţional organizat constituit având ca scop săvârşirea infracţiunii de omor calificat cu premeditare, grup care a fost constituit de trei inculpaţi din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, şi care a fost sprijinit de alţi 4 inculpaţi, trei dintre aceştia având calitatea de poliţist. Astfel, în vederea atingerii scopului grupului infracţional organizat, cei trei inculpaţi care au constituit grupul infracţional organizat, în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021, au abordat, supravegheat şi urmărit o persoană vătămată, pe care au atacat-o după ce aceasta a ajuns în dreptul imobilului în care locuieşte, lovind-o în mod repetat, cu pumnii, picioarele şi o bâtă de baseball şi introducând-o împotriva voinţei acesteia în portbagajul unui autoturism. Inculpaţii au transportat persoana vătămată pe marginea fluviului Dunărea unde unul dintre aceştia a încercat să o înece, ţinând-o cu forţa cu capul în apă”, au arătat procurorii DIICOT.

Potrivit sursei citate, întrucât inculpaţii şi-au dat seama că au fost alertate organele de poliţie, au abandonat persoana vătămată într-o zonă de la periferia oraşului Moldova Nouă şi au reuşit să fugă, cu sprijinul unui al patrulea inculpat.

Referitor la activitatea inculpaţilor care au calitatea de poliţist, s-a reţinut că aceştia au întocmit în mod fals fişa de intervenţie la eveniment ca urmare a apelului înregistrat la 112 şi au atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, menţionând că ar fi fost comisă o infracţiune de lovire sau alte violenţe, faptă pentru care este necesară formularea unei plângeri prealabile”, a precizat DIICOT.

Cele patru persoane reţinute au fost prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă. Unul dintre poliţişti a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar ceilalţi doi au fost plasaţi sub control judiciar. Cu privire la cel de-al patrulea inculpat, propunerea de arestare a fost respinsă, fără a fi dispusă o măsură preventivă. Procurorii DIICOT au contestat decizia de a respinge arestarea preventivă a trei dintre reţinuţi. Cercetările continuă, în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, Serviciului Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *