Certificatul ORNISS: Avizul de securitate prin care grupurile infracționale blochează oamenilor cinstiți accesul la funcții de decizie – EDITORIAL

Acum mulți ani exista o instituție care îi apăra pe cei mulți și buni de cei puțini și răi… oamenii ăia își asumau deciziile pe care nu le puteau lua muritorii de rând. Ei știau ce este bine și ce este rău, știau cum să îi facă pe cei vinovați să își recunoască greșelile. Totodată, protectorii celor mulți și buni le ofereau ocazia celor acuzați să se apere! De obicei acuzatului îi era legată o piatră de gât și era aruncat în apă – dacă plutea, era evidentă vinovăția, iar dacă se îneca, rezulta faptul că este nevinovat! Angajații acestei instituții erau lipsiți de păcate, iar ceea ce spuneau ei era literă de lege. Oamenii de rând se bucurau când cei răi erau pedepsiți și considerau că reprezentanții acelei instituții sunt singurii care îi pot apăra. În realitate, toți se temeau de reprezentanții acelei instituții. Câteodată, chiar și membrii instituției își dădeau seama că au luat decizii proaste, dar erau suficient de lași încât să nu recunoască asta. De multe ori reprezentanții acelei instituții condamnau nevinovații pentru a le lua bunurile, dar cei mulți nu reacționau. Unii erau lași, iar celorlalți nu le păsa. Cei care reușeau să acceadă în cadrul acelei instituții își târau de pe ei toate rudele, iar posturile puteau fi moștenite. După mulți ani, instituția aia a dispărut. Ea se numea INCHIZIȚIA!

Prin anii treizeci în Germania au ajuns la putere naziștii! Au identificat câteva greșeli nominale, dar au aplicat pedepse colective! Și ei le oferea celor acuzați ocazia să se apere… dar deciziile întotdeauna erau justificate de binele public pe care naziștii pretindeau că îl apără. La un moment dat, chiar și ei au… CITEȘTE ARTICOLUL AICI!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *