Cinci ani de închisoare pentru profesorul de etică de la Universitatea „Babeș Bolyai” care a luat mită de la studenţi

Profesorul Rudolf Cristian de la Facultatea de Administrație Publică Reșița, a Universității „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Acestuia i se interzice să mai fie profesor pe o durată de cinci ani, după executarea pedepsei, scrie Antena3.ro.

Tribunalul Caraș-Severin a menţinut măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 60 de zile de la pronunţarea sentinţei, preum şi obligarea lui Rudolf Cristian la plata sumei de 11.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Procurorilor DNA au precizat că, „în zilele de 11 respectiv 16 februarie 2023, suspectul Rudolf Cristian ar fi pretins de la 25 de masteranzi mai multe sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare atribuțiilor lui de serviciu (promovarea pe nedrept a unui examen restant la disciplina ”Evoluția și dezvoltarea Uniunii Europene”) sau pentru îndeplinirea unor acte corespunzătoare atribuțiilor de serviciu de cadru didactic. Concret, suspectul ar fi pretins de la fiecare masterand: 600 euro pentru promovarea examenului respectiv cu nota minimă, 1.200 euro pentru promovarea aceluiași examen cu nota maximă, 50.000 lei pentru cursurile de doctorat”.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *