Ciolacu anunță JIHAD politico-instituțional în cazul azilelor groazei – VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în ședința de Guvern de joi că practicile umilitoare la care sunt supuși unii bătrâni cazați în azile se vor termina indiferent cât de „multe și dure” vor fi schimbările care trebuie făcute: „Este cât se poate de clar, evident, că dintr-un cumul de factori care ţin atât de stat, cât şi de zona privată, activitatea de protecţie a persoanelor vârstnice şi vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său iniţial. Am vazut din pacate, in ultimele zile prea multe situatii care probeaza ca aceasta activitate a devenit o activitate cinica in care se urmareste profitul cu orice pret chiar și prin suferințe crunte provocate seniorilor noștri. Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune cu viața oamenilor. Așa ceva se va sfârși, oricât de multe și de dure schimbări va trebui să facem”, a declarat premierul, după care a anunțat demisia ministrului Muncii, Marius Budăi.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, în ședința de guvern, că săptămâna viitoare se vor finaliza controalele în centrele de bătrâni, urmând ulterior să primească propuneri pentru viitoarea conducere a Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități.

Săptămâna viitoare controalele se vor finaliza și atunci vom veni cu propuneri concrete de modificare structurală a modului în care trebuie să funcționeze acest sistem. Intenția mea este să solicit celor mai importanți actori din zona societății civile, a ONG-urilor și a asociațiilor să-mi facă propuneri pentru viitoarea conducere a Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități. În această funcție și nu numai este nevoie de oameni pricepuți din zona asociațiilor non-guvernamentale, cu rezultate solide și experiență de lucru cu asemenea persoane din categoriile vulnerabile. Este evident că și în această zonă sunt sute de ONG și firme private care își fac treaba cu profesionalism și dedicare, așa cum și la statul român sunt mii de funcționari cinstiți, valoroși și empatici, care găsesc soluții, cât și o vorbă pentru aceste categorii. Tuturor acestora  doresc să le mulțumesc din suflet și ei reprezintă speranța că putem schimba nedreptatea cu corectitudine și că împreună vom putea cerne răul pentru a păstra binele și sistemul acolo unde funcționează”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul României le cere autorităților să nu facă uz de zel în controalele de la azilele din țară. Este prima solicitare făcută de premier după demisia lui Marius Budăi din fruntea Ministerului Muncii.

Rezultatul preliminar pe care l-am solicitat la nivel național arată că după verificarea a aproape 1.100 de astfel de centre, 13 au fost închise. Să nu facem uz de zel. O să-l rog pe domnul ministru de interne și pe domnul vicepremier să prezinte analiza pe cele trei zile de controale”, a spus premierul Marcel Ciolacu, la ședința de Guvern.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în debutul ședinței de guvern, că decizia ministrului Muncii, Marius Budăi, de a demisiona din funcție, este „reacția firească” în urma scandalului privind azilele groazei.

Am avut azi-dimineață o discuție cu dl ministru al Muncii care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia. Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că asta e reacția firească a unui decident politic în această criză. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”, a declarat Ciolacu.

Budăi s-a aflat în sala de reuniuni a Guvernului la momentul declarației premierului.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *