Ciucă, de Ziua Forțelor Terestre: „Apărarea României este pe mâini bune”

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, de Ziua Forțelor Terestre Române că a cunoscut profesionalismul acestei arme din interior, în anii carierei sale militare, iar acest lucru îi dă încredere că apărarea României este pe mâini bune, anunță Mediafax.

Prin nivelul competențelor lor profesionale, dăruire și, nu în ultimul rând, prin patriotism, militarii Forțelor Terestre și angajații civilii deopotrivă contribuie substanțial la capacitatea defensivă a României și ne reprezintă cu cinste în misiunile comune cu partenerii strategici internaționali. Contextul de securitate dificil din regiune și din întreaga lume cu care ne confruntăm de la declanșarea agresiunii militare ruse asupra Ucrainei fac și mai complexă misiunea corpului forțelor terestre, în fața multiplelor provocări de natură strategică, logistică și informațională care impun permanent eficiență, vigilență și noi abordări. Profesionalismul Forțelor Terestre Române, pe care am avut ocazia să-l cunosc din interior în anii carierei mele militare, îmi dă încredere că apărarea României este pe mâini bune”, a transmis, duminică, premierul Nicolae Ciucă, de Ziua Forțelor Terestre Române, care se aniversează odată cu sărbătoarea creștină a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, patronul spiritual și ocrotitorul acestei categorii de forțe ale Armatei Române.

Nicolae Ciucă a spus, totodată, că împreună cu toate structurile Armatei Române și cu sprijinul aliaților și partenerilor strategici ai României la nivel euroatlantic, miza este „să oferim românilor siguranța că sunt apărați în propria țară, iar România să-și îndeplinească în continuare rolul asumat de furnizor de securitate în regiune”.

Guvernul este deplin angajat în asigurarea capacităților operaționale prin programe de înzestrare a armatei și de formare a militarilor în pas cu cerințele de interoperabilitate cu ceilalți militari NATO. Îmi doresc ca performanțele lor să inspire noile generații de tineri și să le cultive dragostea de țară. Urez întregului corp al Forțelor Terestre Române sănătate și succes în toate misiunile pe care le desfășoară. La mulți ani Forțelor Terestre Române! La mulți ani tuturor românilor care astăzi își serbează onomastica!”, a transmis premierul Ciucă în mesajul său.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *