Ciucă, tras „de mânecă” în privința pensiilor militare: „Cine vă folosește să distrugeți armata română prin așa umilință?”

Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor care urmează să se pensioneze, fără includerea unei serii de prime, sporuri, indemnizații specificate în textul legii. De asemenea, Cuantumul pensiei de serviciu se determină în procente din baza de calcul, începând cu 65%, pentru o vechime cumulată de cel puțin 25 de ani, la care se adaugă 1% pentru fiecare an care depășește această vechime, dar nu mai mult de 85%, însă, potrivit parlamentarului constănțean neafiliat Dumitru Viorel Focșa, aceasta este redusă de Guvern cu… 45%! În acest context, deputatul Focșa se întreabă „în ce stat din UE s-au redus pensiile la militari?”:

„Nu de alta, dar râd și curcile de noi, nu doar ucrainenii, rușii și NATO! În calitate de deputat neafiliat, consider ca este un abuz grosolan și o palmă, în disprețul maxim ce-l poate demonstra, culmea, chiar un general al armatei române, ajuns prim ministru, asupra cadrelor militare în rezervă, a pensionarilor militari. Cât de slugă poți să fii, tu, general al armatei române, astfel încât să încalci chiar prevederile Tratatului de Aderare la NATO? Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor care urmează să se pensioneze, fără includerea unei serii de prime, sporuri, indemnizații specificate în textul legii. Cuantumul pensiei de serviciu se determină în procente din baza de calcul, începând cu 65%, pentru o vechime cumulată de cel puțin 25 de ani, la care se adaugă 1% pentru fiecare an care depășește această vechime, dar nu mai mult de 85%, iar voi o reduceți la 45%? Ce este așa greu de priceput domnule General Ciucă? Cine vă folosește să distrugeți armata română prin așa umilință? Se tot invoca cerință UE dar noi prin PNRR am stabilit ca măsură, ce și-a asumat-o useristul troglodit, care a fost întors de 3 ori de la Bruxelles, și apoi a semnat ca primarul, acest GHINEA. Și nu numai asta, dar și închiderea a peste 1200 MW producție energie electrică, sau alte clauze neomarxiste prin care România este șantajată, iar PSD-PNL-UDMR tac ca porcii în păpușoi. În ce stat din UE s-au redus pensiile la militari?”, a transmis deputatul Focșa.

Spread the love

4 thoughts on “Ciucă, tras „de mânecă” în privința pensiilor militare: „Cine vă folosește să distrugeți armata română prin așa umilință?”

  1. De peste treizeci de ani Romania este ruinată de niste trădători de țară, tâlhari ordinari, pe care noi îi investim din patru în patru ani și îi suportăm la nesfârșit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *