Club Feroviar: „CFR SA a încercat să mușamalizeze un incident feroviar major” Un mecanic beat era să ARUNCE ÎN AER Sighișoara

Club Feroviar susține că, joi dimineață, un tren încărcat cu motorină și unul cu îngrășăminte chimice au fost pe punctul să se ciocnească în Gara Sighișoara. Un incident deosebit de grav, căci putea avea consecințe devastatoare asupra orașului. Numai că, spune Club Feroviar, CFR SA a încercat să ascundă ce s-a întâmplat.

CFR SA a băgat incidentul sub preș, avizarea evenimentului de către companie având loc de abia după ce publicația noastră a chestionat autoritățile asupra situației”, susține Club Feroviar.

Un tren GFR a depășit semnalul de ieșire din stație aflat pe roșu, pentru că mecanicul său a adormit. El ar fi fost și sub influența alcoolului. Mai mult, trenul avea sistemul de protecție INDUSI izolat. Acesta nu permite unei locomotive să depășească un semnal pus pe roșu, numai că unii mecanici îl izolează ca să scape de bătăi de cap. Tragedia a fost evitată pentru că mecanicul trenului CER Fersped care intra în stație pe aceeași linie a văzut trenul GFR venind spre el și a frânat brusc. Deși mecanicul trenului GFR mirosea a alcool, el nu a fost testat, ba chiar a fost lăsat să dea trenul înapoi, o procedură complicată.

„Mă sunaţi sâmbăta, în timpul meu liber. Permanent nu înseamnă şi în weekend”

Responsabilul desemnat pentru relaţia cu presa din cadrul AGIFER, Marian Zamfirache, a refuzat, sâmbătă, să ofere detalii despre incidentul feroviar produs joi în gara Sighişoara, unde un tren încărcat cu motorină a fost la un pas de a intra în coliziune cu un marfar care transporta îngrăşăminte chimice. Zamfirache a motivat refuzul de a da detalii susţinând că este sâmbătă, se află în timpul său liber, conform programului instituţiei, şi a argumentat: „Bugetarul nu este sluga mass mediei, bugetarul îşi face treaba pentru care e desemnat”.

Dumneavoastră ştiţi că astăzi este sâmbătă?” a fost replica purtătorului de cuvânt al AGIFER, Marian Zamfirache, înainte de a asculta motivul pentru care a fost contactat telefonic, pe numărul de telefon de pe site-ul instituţiei, de către reporterul News.ro.

Ne desfăşurăm atribuţiile stabilite prin lege. În acele atribuţii nu scrie că trebuie să fim la dispoziţia mass-mediei. (…) Bugetarul nu este sluga mass mediei, bugetarul îşi face treaba pentru care e desemnat”, a continuat Marian Zamfirache.

Întrebat cine este persoana desemnată drept înlocuitor în relaţia cu mass media, Marian Zamfirache, şef serviciu , a răspuns: „Nu ţine locul nimeni, pentru că nu este necesar. Dacă dumneavoastră plătiţi personal să stea la AGIFER sâmbătă şi duminică la dispoziţia dumneavoastră, probabil că o să desemnăm pe cineva”.

Într-o a doua discuţie telefonică, reporterul News.ro insistă, încercând să obţină informaţii şi aminteşte lui Zamfirache să Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al AGIFER prevede, la articolul 4, alineatul (2), punctul m) că, printre atribuţiile AGIFER, se numără „organizarea şi realizarea comunicării permanente cu publicul”.

Permanent nu înseamnă şi în weekend”, este replica oficialului AGIFER. „Sunaţi-mă pe la unu noaptea, două noaptea!. (…) Dumneavoastră nu sunteţi publicul,  dumneavoastră sunteţi presa”, adaugă Zamfirache.

Acesta a refuzat în continuare să discute subiectul incidentului feroviar care trebuie anchetat de către AGIFER.

Având în vedere că dumneavoastră mă sunaţi sâmbăta în timpul meu liber, când nu sunt evenimente urgente la care să trebuiască să vă răspund şi să ţin permanent legătura cu presa, eu vă rog să nu vă mai deranjaţi să mă sunaţi!  (Nu sunaţi – n.r.) pe nimeni, pentru că nu este nimeni, e o instituţie care lucrează ca orice instituţie, de lunea până vinerea de la 8 la 15:30, vinerea la ora 14. Mă reclamaţi că nu respect acest regulament (de organizare şi funcţionare – n.r) dacă vreţi dvs. acest lucru. Pentru că pe dumneavoastră v-a apucat munca sâmbăta după amiază, mă reclamaţi pentru acest lucru dacă vreţi. Sunt oameni care muncesc şi probabil că sunt plătiţi ca să muncească, că aşa, să facem voluntariat, sau Daciada, ce mai vreţi dumneavoastră, suntem sătui de de-astea!”, a mai spus Marian Zamfirache.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *