Controale asupra modului de investigare a infracțiunilor silvice: Peste 26.000 de dosare înregistrate la nivel național

Problema defrișărilor ilegale a devenit o realitate alarmantă în țara noastră. Inspecția Judiciară a efectuat un control de amploare la toate parchetele din țară, cu scopul de a evalua modul de investigare a infracțiunilor silvice în curs de soluționare. La nivel național, numărul îngrijorător de dosare înregistrate la data de 1 octombrie 2022, ce vizează infracțiunile silvice, ridică un semnal de alarmă. Cu un total de 26.953 de dosare, această situație pune în evidență amploarea problemei și necesitatea unei acțiuni imediate.

Unitățile de parchet cu cele mai mari cifre privind dosarele referitoare la infracțiunile silvice sunt, în ordine: PJ Brașov (1133 dosare), PJ Mediaș (961 dosare), PJ Tg. Mureș (893 dosare), PJ Tg. Cărbunești (846 dosare), PJ Craiova (842 dosare), PJ Reghin (796 dosare), PJ Câmpulung (718 dosare), PJ Vișeu de Sus (681 dosare), PJ Sf. Gheorghe (593 dosare) și PJ Iași (532 dosare).

content-image

Majoritatea dosarelor înregistrate la nivel national se concentrează asupra infracțiunilor de furt de arbori și tăieri ilegale, potrivit raportului întocmit de Inspecția Judiciară. Aceste cifre alarmante reflectă amploarea activităților ilegale care amenință integritatea pădurilor.

Inspecția Judiciară își propune să întărească eforturile de combatere a acestor infracțiuni, iar unul dintre obiectivele instituției este monitorizarea dosarelor mai vechi de 2 ani.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *