Cooperare internațională: Polițiștii români au depistat 624 de persoane cu accesul interzis în spațiul Schengen

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 624 de persoane, 47 de autovehicule şi 60 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, anunţă duminică Poliţia Română, în cadrul unei cooperări poliţieneşti pentru combaterea criminalităţii. Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, fiind depistate 110 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, notează news.ro.

În perioada 27 ianuarie – 2 februarie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 624 de persoane, 47 de autovehicule şi 60 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. Astfel, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 437 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, anunţă instituţia.

Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, fiind depistate 110 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 189 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 5 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 39 de documente şi au fost găsite 42 de autovehicule, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, mai arată comunicatul. Totodată, 187 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dintre acestea, 25 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 17 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 14 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Potrivit Poliţiei Române, „partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 5 autovehicule şi 21 de documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale”.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *