Copil din Tecuci a provocat un incendiu într-un bloc, după ce a dat foc unui cărucior pentru bebeluși

Se pare că incendiul care a avut loc luni, din blocul de locuințe din Tecuci, județul Galați, a fost provocat de un băiat în vârstă de 9 ani, care a dat foc unui cărucior pentru copii. Întreg momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere din scară, potrivit monitoruldegalati.ro.

Inițial s-a crezut că focul a pornit de la un panou electric, însă camerele de supraveghere au surprins momentul în care minorul a provocat incendiul. Oamenii legii au deschis dosar penal pentru distrugere și continuă cercetările pentru a afla mai multe detalii despre ce s-a întâmplat.

„La data de 16 octombrie 2023, în jurul orei 12:34, Poliţia Municipiului Tecuci a fost sesizată telefonic, prin intermediul S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că într-o scară a unui bloc de locuinţe situat pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, a izbucnit un incendiu. Poliţiştii care au ajuns în scurt timp la faţa locului au asigurat un perimetru de siguranţă pe timpul intervenţiei echipelor de pompieri care au lichidat incendiul. Toate persoanele care locuiesc în acest bloc au fost evacuate şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, incendiul soldându-se cu pagube materiale, respectiv distrugerea panoului electric şi a unei uşi de acces la subsolul blocului, precum şi alte bunuri aflate pe coridor. În urma cercetărilor efectuate, precum şi a vizionării unei înregistrări video de la o cameră de supraveghere aflată la parterul blocului, s-a stabilit că incendiul ar fi fost provocat cu intenţie de un minor, care ar fi incendiat un cărucior pentru transportul copiilor aflat pe coridor. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de distrugere prin incendiere, iar, în cursul dimineţii de astăzi, 17 octombrie, poliţiştii au identificat minorul care apare în înregistrarea video, fiind vorba despre un copil, de 9 ani, cu domiciliul în municipiul Tecuci. Acesta a fost condus, împreună cu mama sa, la sediul Poliţiei Municipiului Tecuci, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc acest incident şi pentru luarea măsurilor legale”, a transmis IPJ Galaţi.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *