Crin Bologa: „Salariile mari din DNA, o poveste! În alte instituţii de stat sunt trei-patru oameni care au cât toţi procurorii DNA”

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Crin Bologa, afirmă, vorbind despre salariile procurorilor din această structură, că anchetatorii DNA „nu sunt săraci”, însă salariile lor sunt mai mici decât cele pe care le primesc alţi angajaţi din instituţii, regii sau agenţii ale statului. „Sunt acolo trei-patru oameni care au cât toţi procurorii DNA”, spune şeful anchetatorilor anticorupţie.

„Asta iar e o poveste cam de mult spusă în spaţiul public. Eu v-aş indica să vedeţi salariile tuturor celor care lucrează la stat pe diferite poziţii, să le vedeţi pe ale magistraţilor şi să vedeţi cam pe unde ne situăm acum. Pentru că a fost o lege unică de salarizare, noi am rămas acolo, restul toţi au trecut pe lângă şi la acea lege au fost excepţii, după excepţii, după excepţii. Vedeţi la instituţiile deconcentrate, câteva Consilii Judeţene, la primăriile mari, vedeţi în companiile naţionale, vedeţi în agenţiile de reglementare. Sunt acolo trei-patru oameni care au cât toţi procurorii DNA. Deci este poveste, aşa ce salarii mari… da, au fost, la un moment dat, dar am rămas cu acelea. Dar nici nu suntem săraci”, a declarat Crin Bologa, joi după-amiază, în conferinţa de presă susţinută cu ocazia prezentării bilanţului activităţii DNA pentru anul 2022.

Conform acestuia, 23 de procurori au plecat din DNA anul trecut, cei mai mulţi dintre ei prin pensionare.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *