Cum s-a implicat România în războiul din Ucraina: Deciziile lui Iohannis din documentele SCURSE de la Pentagon

România s-a implicat activ în sprijinul Ucrainei, cel puțin asta arată documentele militare secrete scurse de la Pentagon. Din cele 100 de pagini cu informații militare, publicate pe rețelele sociale, reiese, pentru prima dată, faptul că țara noastră, alături de alte state NATO, desfășoară acțiuni de strângere de date, pregătire militară și recuperare a soldaților Kievului, care luptă cu Moscova. Din cele 100 de foi de informații militare distribuite pe rețelele de socializare reiese că România a sprijinit Ucraina în mod consistent în războiul cu Rusia. 

Potrivit documentelor, contribuția României, în ceea ce privește pregătirea tactică, instrucția și recuperarea militarilor ucraineni e la fel de importantă precum cea a Poloniei. România are un rol cheie în ceea ce privește transferul de echipamente venite din Occident, monitorizarea informațională a frontului și pregătirea soldaților din țara vecină, indică planurile Pentagonului, care au fost distribuite pe rețelele sociale. De altfel, cele mai sensibile informații din documentele publicate sunt cele legate de apărarea antiaeriană a Ucrainei și negocierile dintre SUA și Coreea de Sud în ce privește livrarea unui transport de 330.000 de cartușe.

Din documente mai reiese și faptul că Statele Unite au reușit să penetreze Kremlinul și să aibă acces la toate deciziile importante ale liderilor politici și militari din Rusia. Nimeni nu a înțeles de ce Klaus Iohannis a interzis Guvernului și liderilor politici să ofere date și informații despre sprijinul militar pe care țara noastră îl acordă Kievului.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *