Darius Vâlcov, adus în țară. A fost mare scandal pe aeroport – VIDEO

Fostul ministru PSD Darius Vâlcov a fost adus în țară! El a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare şi a fugit în Italia. Ajuns pe aeroport, acolo îl aștepta și protestatarul Marian Ceaușescu, care  striga la fostul ministru. Pentru câteva momente a avut loc o mică îmbrânceală, pentru a i se face loc lui Vâlcov și celor care îl însoțeau să ajungă la mașină. 

Avionul care l-a adus pe Darius Vâlcov în țară a aterizat la ora 15.47. Darius Vâlcov, cu o șapcă pe cap și cu cătușe la mâine, care a fost luat din aeroport cu o autospecială a polițiștilor, va fi dus la penitenciar.

Anunțul ministrului Justiției

Săptămâna trecută, ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat, într-o postare pe pagina ei de Facebook, că recursul făcut de către Darius Vâlcov a fost respins ca inadmisibil de către Curtea de Casaţie a Italiei. Astfel, rămâne definitivă hotărârea Curţii de Apel din Napoli prin care a fost dispusă predarea acestuia către autorităţile române pentru executarea mandatului european de arestare şi a pedepsei de 6 ani de închisoare pronunţară de ÎCCJ din ţara noastră, transmite News.ro. Gorghiu a adăugat că „zilele următoare se aşteaptă primirea comunicării oficiale a hotărârii către autorităţilor române şi continuarea demersurilor pentru predarea efectivă a lui Vâlcov Darius Bogdan”.

Darius Vâlcov s-a predat autorităţilor italiene în 23 mai, în Napoli

Conform legislaţiei italiene, având în vedere locul predării, a fost atrasă competenţa Curţii de Apel Napoli. Instanţa de executare italiană nu a dispus arestarea provizorie în vederea predării, fiind lăsat în libertate, sub supraveghere.

Anterior, fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov fusese dat în urmărire de către Poliţia Română, după ce a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Şi Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosar, a fost trecut pe lista persoanelor urmărite.

Vâlcov a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, decizia instanţei fiind definitivă.

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuzau de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator şi ministru de Finanţe.

Va ajunge la Rahova

„Justiția și-a făcut datoria în această speță, este vorba despre un efort al multor oameni din sistemul de justiție, care au lucrat cu mult profesionalism pentru un proces complex”, afirmă ministrul Justiției, Alina Gorghiu, după ce Darius Vâlcov a fost adus în țară.

Darius Vâlcov este în custodia polițiștilor români, el a fost predat de autoritățile italiene. Justiția și-a făcut datoria în această speță, este vorba despre un efort al multor oameni din sistemul de justiție, care au lucrat cu mult profesionalism pentru un proces complex. Îi felicit pe toți”, transmite Alina Gorghiu.

Ea amintește că Vâlcov este „primul fugar” adus în țară de când ea a preluat funcția de ministru al Justiției.

„Va fi predat Penitenciarului Rahova. 21 de zile de carantină. Îi asigurăm 4 metri pătrați de detenție în celula în care va sta. (…) După ce va sta la Rahova și va ajunge să execute în regim semideschis îl vom muta în alt penitenciar. Ca atare, cred că e bine să recăpătăm încrederea în sistemul de Justiție”, afirmă Gorghiu.

Fostul ministru PSD Darius Vâlcov, ​​care a fugit în Italia după ce a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani a, a fost adus sub escortă în România luni după-amiază cu o aeronavă.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *