Delegație a Parlamentului leton, în vizită la Ministerul Apărării

Secretarul de Stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Eduard Bachide s-a întâlnit marți, 21 martie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu o delegație condusă de Edvards Smiltens, președintele Parlamentului leton. Întâlnirea dintre cei doi oficiali a fost un bun moment pentru un schimb de opinii pe teme de actualitate, cu accent asupra situației de securitate provocată de războiul din Ucraina, cele două țări împărtășind preocupări comune referitoare la evoluțiile securitare din regiune, precum și interese similare în cadrul NATO și UE. 

În cursul discuțiilor a fost subliniată necesitatea coordonării în continuare a eforturilor la nivel aliat în scopul consolidării posturii colective de apărare și descurajare pe flancul estic al NATO. De asemenea, cei doi oficiali au salutat progresele în implementarea Busolei Strategice, eforturile pe direcția implementării obiectivelor acesteia, fiind evidențiată și necesitatea consolidării dimensiunii de apărare și securitate a UE, în deplină complementaritate cu NATO.

Întâlnirea a reprezentat și o trecere în revistă a stadiului relațiilor bilaterale, fiind punctat potențialul existent pe direcția dezvoltării acestora, părțile reiterând disponibilitatea extinderii și consolidării cooperării în domeniul apărării prin includerea de noi domenii de colaborare și organizarea de activități în beneficiul ambelor părți.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *