Descinderi ale DIICOT: Copii abuzați sexual, racolați prin agenții de modelling

O organizație neguvernamentale și o agenție de modelling din Iași sunt suspectate că racolau copii pentru a fi exploatați sexual. Polițiștii și procurorii DIICOT fac 5 percheziții în orașul Iași. Polițiștii din Iași și procurorii DIICOT fac miercuri 5 percheziții în orașul Iași, la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

Practic, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, ar fi fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling, înființate în Iași, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin manipulare și abuz emoțional.

Până la acest moment, în urma cercetărilor, au fost identificate cinci persoane vătămate, informează Poliția. Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală, precizează Poliția.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *