Descinderi în Capitală și Ialomița: Mascații au luat proxeneții cu asalt

Polițiștii Capitalei au făcut miercuri șase percheziții domiciliare în București și în județul Ialomița la persoane bănuite de proxenetism. Potrivit Poliției Capitalei, din datele și probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada aprilie-iulie 2023, cinci persoane, două femei și trei bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 55 de ani, ar fi facilitat, prin închirierea unor apartamente, precum și prin postarea online a unor anunțuri specifice, practicarea prostituției de mai multe femei, în diverse imobile din Sectorul 3.

Din cercetări s-a stabilit că persoanele bănuite ar fi obținut foloase materiale de pe urma comiterii acestei infracțiuni. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, precum și telefoane mobile și aproximativ 6.000 de lei, bani despre care există suspiciunea rezonabilă că provin din activitatea infracțională. Toate cele cinci persoane au fost duse la audieri. Totodată, au fost depistate și două femei bănuite că ar fi practicat prostituția.

O femeie de 28 de ani și trei bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 55 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală. De asemenea, față de o altă femeie, în vârstă de 28 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 12 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *