Descinderi la mafia criptomonedelor: Mascații au făcut percheziții la Brașov și Ilfov

Polițiștii efectuează, marți, mai multe percheziții într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și spălare a banilor. Bănuiții ar fi indus în eroare mai multe persoane, prin prezentarea unor proiecte de investiții în cryptomonede, care nu au mai fost realizate.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează, marți, șase percheziții în localitățile Râșnov și Hărman, din județul Brașov, și comuna Ștefăneștii de Jos, din județul Ilfov, la sediile unor societăți comerciale, domiciliile unor persoane și la locul de muncă al uneia dintre acestea. Două mandate de aducere sunt puse în executare într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și spălare a banilor.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada august 2021 – mai 2022, persoanele bănuite ar fi indus în eroare mai multe persoane fizice, prin prezentarea unor proiecte de investiții în cryptomonede (comercializare de NFT-uri), dar acestea nu ar mai fi fost realizate. Sumele de bani încasate fraudulos ar fi fost folosite pentru achiziționarea unor active, prin persoane interpuse, în scopul ascunderii și disimulării adevăratei surse a sumelor de bani tranzacționate”, anunță IGPR.

Valoarea prejudiciului cauzat persoanelor vătămate este de aproximativ 1.580.000 de lei. „În cadrul perchezițiilor efectuate, se urmărește descoperirea și ridicarea unor înscrisuri folosite și emise în activitatea infracțională, a unor medii de stocare, precum și a unor valori asupra cărora urmează să se instituie măsuri asigurătorii. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română”, mai arată IGPR.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *