DIICOT a descins peste proxeneți: Fete de 15 ani și mame cu bebeluși după ele, puse să se vândă pe bani

Cinci percheziții marți în județele Ialomița și Buzău, la locuințele unor proxeneți. Un dosar a fost extins pentru lipsire de libertate în mod ilegal, complicitate la trafic de minori și proxenetism.

Polițiștii și procurorii DIICOT fac marți 5 percheziții domiciliare în județele Ialomița și Buzău, într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de minori, act sexual cu un minor și viol. În urma probatoriului, cercetările au fost extinse cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, complicitate la trafic de minori și proxenetism, informează IGPR.

Trei persoane urmează să fie audiate.

Pe 21 decembrie 2022, polițiștii și procurorii DIICOT au făcut 6 percheziții domiciliare, în Ploiești, Slobozia și Constanța și au pus în executare 4 mandate de aducere, pe numele unor persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de minori, act sexual cu un minor și viol. Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, membrii grupării, care anterior ar fi desfășurat activități infracționale pe linie de proxenetism, fapte pentru care au fost cercetați și condamnați, ar fi luat rezoluția de a iniția și constitui un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism. În acest scop, aceștia ar fi racolat mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat la practicarea prostituției, în beneficiul lor patrimonial.

Unul dintre membrii grupării ar fi avut rolul recrutării victimelor minore prin intermediul unor rețele de socializare, în scopul inducerii lor în eroare că își dorește relații sentimentale cu acestea. Ulterior, tinerele care ar fi fost determinate să se prostitueze și victimele minore ar fi fost transportate și cazate în apartamente închiriate în diferite localități din România, situate în județele Constanța, Ialomița, Buzău, Prahova, Alba, Timiș și Argeș.

În vederea oferirii serviciilor sexuale prestate de către tinerele exploatate, membrii grupării ar fi postat anunțuri pe diverse site-uri de internet. În scopul menținerii unui control permanent asupra minorelor, apelurile clienților ar fi fost preluate, la solicitarea traficanților, de către alte persoane de sex feminin, care s-ar fi prostituat de mai mult timp în favoarea acestora. În cazul uneia dintre minore, de 15 ani, care ar fi fost răpită de către membrii grupării de la adresa de domiciliu situată în județul Hunedoara și transportată, iar, ulterior, cazată într-un apartament închiriat de către aceștia în județul Ialomița, ar fi fost exercitate presiuni de natură fizică și psihică (oferirea de băuturi alcoolice, inducerea ideii că activitatea de prostituție este sigură, iar din aceasta se obțin sume mari de bani, loviri repetate, lipsirea de libertate în mod ilegal prin încuierea sa în locuință etc.) în vederea determinării ei la practicarea prostituției, iar, în condițiile în care victima ar fi refuzat în mod constant, ar fi fost violată de către unul dintre traficanți”, transmite IGPR.

În cazul unei alte victime minore, care de asemenea ar fi fost supusă în mod frecvent unor agresiuni fizice, aceasta, pentru a-și asigura scăparea, ar fi încercat să fugă din apartamentul unde era obligată să întrețină relații sexuale contra cost, prin trecerea dintr-un balcon în altul, la un nivel superior al unui imobil. La una dintre adresele percheziționate, a fost identificată o victimă a traficului de minori, care a fost preluată, împreună cu fiul său nou-născut, de reprezentanții D.G.A.S.P.C. Constanța, în vederea evaluării, consilierii și aplicării măsurilor de protecție specială. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 4 telefoane mobile și diverse înscrisuri și 4 persoane au fost atunci audiate.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *