DIICOT anchetează orori comise în Austria: Româncă cu handicap, forțată să se prostitueze

Doi suspecți au fost reținuți de polițiștii și procurorii DIICOT din Constanța într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism și deținere de droguri de risc și de mare risc, pentru consum propriu. Cei doi sunt bănuiți că au obligat o persoană cu handicap să se prostitueze.

Polițiștii BCCO și procurorii DIICOT Constanța au făcut 5 percheziții domiciliare în județul Constanța, într-o cauză în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și deținere de droguri de risc și de mare risc, pentru consum propriu.

În luna octombrie a anului 2021, unul dintre bănuiți ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, prin obligarea la practicarea prostituției, o persoană, speculând starea de vădită vulnerabilitate a acesteia, fiind diagnosticată cu afecțiuni psihice și încadrată în grad accentuat de handicap. În intervalul octombrie 2021 – august 2022, cei doi bănuiți ar fi transportat și adăpostit victima la diferite adrese din România și Austria, în vederea exploatării acesteia. De asemenea s-a reținut că, în perioada noiembrie 2017 – septembrie 2022, cei doi bărbați ar fi determinat 4 persoane să practice prostituția pe teritoriul României și Austriei și ar fi înlesnit activitatea acestora, prin identificarea și închirierea de locuințe, postarea de anunțuri pe internet, racolarea clienților, transportarea și protecția acestora, obținând sume de bani din activitatea desfășurată.

În perioada iulie 2021 – februarie 2022, bărbații ar fi obținut foloase materiale de pe urma practicării prostituției de către 4 persoane vătămate.

În urma audierilor, procurorii au dispus reținerea celor doi. Aceștia urmează să fie prezentați, vineri, Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru de 30 de zile.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *