DIICOT, despre cea mai mare rețea de vânzare online de droguri: Dealerii aveau rețea criptată

Procurorii au dispus reţinerea a 13 suspecţi în dosarul care vizează cea mai amplă piaţă online de vânzare a drogurilor, cu peste 11.000 de utilizatori. O a 14-a persoană vizată este arestată într-un alt dosar. Totodată, anchetatorii au închis canalele de comnunicare criptată pe care le foloseau membrii reţelei pentru vânzarea de droguri.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a 13 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe psihoactive”, a transmis, marţi, DIICOT, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că un al paisprezecelea inculpat este arestat preventiv într-o altă cauză aflată pe rolul de Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa.

Cauza aflată pe rolul DIICOT – Structura Centrală, instrumentată împreună cu poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog vizează activitatea din perioada mai 2022 – aprilie 2023, a unui grup infracţional organizat şi, pentru stabilirea modului de operare al membrilor grupării şi a funcţionalităţii platformei, a fost monitorizată îndeaproape activitatea canalului criptat de comunicare, fiind identificaţi cei mai activi distribuitori. Modalitatea de investigare reprezintă o premieră la nivel european la acest moment, fiind preluate şi închise trei pieţe online folosite pentru distribuţia de droguri”, a mai transmis DIICOT.

Procurorii au precizat că, în cursul zilei de luni, organele de cercetare penală au preluat controlul asupra canalelor de mesagerie criptată pe care se vindeau droguri şi le-au oprit activitatea. „În cursul acestei zile, 11.04.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile”, a mai precizat DIICOT.

Operaţiunile vizează cea mai mare piaţă online de vânzare a drogurilor, cu peste 11.000 de utilizatori.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *